دادگاه کیفری
توسط : تیر 24, 1398 0دادگاه کیفری چیست؟
√سطح مطلب : عمومی
حقوق امور کیفری (حقوق جزا) زیر مجموعه حقوق عمومی میباشد که در آن به جرایم و چگونگی مجازات میپردازد. در واقع حقوق کیفری به عکس العمل دولتها در مقابل اعمال ضد اجتماعی جهت ایجاد عدالت و پیشگیری و امنیت اشاره دارد. حقوق جزا (کیفری) دارای دو گروه بین المللی و داخلی می باشد. از نکاتی که باید به آن توجه کرد الزامی بودن حقوق کیفری است. بدین معنا که افراد نمیتواند بر خلاف آن با یکدیگر توافق کنند. بر عکس دعاوی حقوقی که هر دو طرف برای خاتمه میتوانند با هم به توافق برسند.
فردی که دعوای کیفری را مطرح میکند شاکی نام دارد. شاکی بر علیه متشاکی ( طرف مقابل )متنی را به اسم شکوائیه به دادگاه و خطاب به دادستان ارائه میدهد. در شکوائیه توضیحات واقعه و اتفاقات نگارش شده است. نگارش شکوائیه کیفری صورت خاصی ندارد و میتواند در یک برگه ساده انجام گیرد. ولی بهتر است برای ادراک بیشتر، توسط وکیل متخصص نوشته شود.
دادسرا کجاست؟
در واقع مرجعی است زیر مجموعه قوه قضایی و جزوی از دادگستری که وظیفه آن تحقیق، کشف و بازجویی جرم است. پس از روشن شدن ابعاد پرونده و تایید نهایی از سمت دادسرا، پرونده جهت داوری نهایی به دادگاه کیفری ارسال میگردد.
در دادسرا پرونده توسط دادیار (قاضی پرونده در دادسرا) بررسی میگردد. دادیار وظیفه بررسی ابعاد پرونده را دارد. کمی شبیه کارآگاه و بازپرس در صورت نیاز، پرونده به کلانتری و یا پزشک قانونی ابلاغ میگردد. بالاترین مقام در دادسرا دادستان می باشد که دستورات نهایی را اعمال میکند.
در دادسرا حکمی صادر نمیگردد و فقط پرونده پس از شفاف سازی و تحقیقات به دادگاه کیفری ارجاع میشود.
اگر دادیار دلایل کافی را دال بر مجرمیت شناسایی نکند پرونده در دادسرا بستهشده و قرار منع تعقیب صادر میگردد.
شاکی لازم است ابتدا پس از تنظیم شکواییه به دادسرا مراجعه کرده تمبر باطل کند. سپس جهت مابقی مراحل به او اطلاع رسانی میگردد. احتمال دارد بر اساس وضعیت، قرار جلب برای متشاکی ارسال گردد و یا برای پاره ای از توضیحات هر دو طرف دعوا حضور پیدا کنند. حتی در مواردی دادسرا از کلانتری محل میخواهد که دو طرف را احضار و مستندات لازم را دریافت کند و یا اینکه دو طرف را به صلح و سازش دعوت نماید.
وکیل کیفری در مشهد – بهترین وکیل کیفری در مشهد
چه پروندههایی کیفری نامیده میشود؟
دعاوی کیفری مربوط به اموری هست که در نهایت منجر به مجازات برای مرتکب آن صادر میشود. در مقابل پرونده های حقوقی که به حق و حقوق افراد میپردازد و میتواند بدون کیفر و با توافق طرفین رفع شود. دادگاه کیفری هم بر اساس نوع پرونده به دو دادگاه کیفری یک و کیفری دو تقسیم میشود.
مراحل دادگاه به زبان ساده را در این مطلب بخوانید.
دادگاه کیفری درجه 2 ( غیر مهم ) – وکالت مورد صلاحیت وکیل پایه یک و دو دادگستری
شرب خمر، کلاه برداری، سرقت، اختلاس، خیانت در امان ، و …
جرایم درجه1 ( مهم ) – وکالت در صلاحیت وکیل پایه یک دادگستری
قتل، آدم ربایی، اسیدپاشی، پولشویی، محاربه، افساد فی الارض و …
جرایم مربوط به مواد مخدر در دادگاه های انقلاب انجام میگیرد.
اگر به دنبال وکیل متخصص امور کیفری هستید با ما تماس بگیرید، دفتر مرکزی دادیاران در مشهد.
تلفن تماس : 09152447090
دیدگاهتان را بنویسید