طلاق از طریق نفقه
توسط : شهریور 16, 1398 0طلاق از طریق نفقه
سطح مطلب: تخصصی
شوهرم هیچ خرج و مخارجی به من نمیده. آیا میتونم درخواست طلاق بدم؟
برای بسیاری سوال است که اگر مرد از دادن نفقه سرباز زند آیا میتوان درخواست طلاق از طریق نفقه داد؟
همانطور که میدانیم نفقه زن درنکاح دائم بر عهده شوهر است.تفاوتی ندارد که زوجه دارای توانایی مالی باشد یا خیر! اگر مرد این وظیفه را انجام ندهد چه به سبب عدم استطاعت (توانایی مالی ) و چه به سبب خودداری از پرداخت نفقه، زوجه میتواند به حاکم شرعی مراجعه کرده و درخواست نفقه نماید. دادگاه پس از احراز استحقاق زوجه، شوهر را به پرداخت مهریه محکوم می نماید و پس از صدور اجرائیه پرونده به اجرای احکام ارسال میشود. از طریق اجرای احکام، اجرائیه به محکوم علیه ابلاغ میگردد. چنانچه وی به هر دلیلی ملزم به پرداخت نفقه نشود زوجه میتواند نسبت به تسلیم دادخواست طلاق به دادگاه از جهت ترک انفاق اقدام کند. لذا طلاق از طریق نفقه با عنوان ترک انتفاق میتواند مطرح گردد.
قوانین طلاق در روش نفقه
قانون مدنی در مورد ترک انفاق (خود داری پرداخت نفقه از سوی مرد به زن) چنین پیشبینی نموده است. زوجه میتواند در صورتی که مرد از دادن نفقه خودداری میکند و امکان گرفتن نفقه از مرد وجود ندارد (عدم توانایی دادگاه در گرفتن نفقه) برای طلاق به دادگاه مراجعه کند. حاکم شرع شوهر را اجبار به طلاق می نماید. این در حالی است که اگر مرد بخواهد نفقه را پرداخت کند ولی توانایی آن را نداشته باشد باز هم دادگاه پس از بررسی حداقل توانایی درامدی فرد مبلغ حداقلی را در نظر میگیرد و به او ابلاغ میکند. در نهایت اگر مرد توانایی پرداخت نداشته باشد و این برای دادگاه محرز گردد دادگاه طبق روال بالا، مرد را اجبار به طلاق میکند. لذا طلاق از طریق ترک نفقه در نهایت پس از احراز ناتوانی مرد در پرداخت صورت میگیرد.
موضوع نفقه باید قبلا مورد درخواست زن قرار گرفته باشد و الزام محکوم علیه ( مرد ) به پرداخت نفقه ممکن نشده باشد. لذا دادگاه میتواند طلاق یکطرفه زوجه را اجرایی کند. چنانچه در طول رسیدگی به پرونده مرد بتواند نفقه را پرداخت کند و برای اون امکان پذیر گردد موضوع طلاق منتفی میگردد. لذا پس از اعلام توان پرداخت نفقه معوقه و حال با هم پرداخت میشود.
من باب این موضوع شاید اینطور به نظر آید که طلاق از طریق نفقه نسبت به سایر روشهای طلاق یکطرفه زوجه به عنوان مثال طلاق از طریق عسر و حرج کمی سخت و زمانبر می باشد، ولی تجربیات ما نشان داده است مناسبترین گزینه اقدام حقوقی زوجه جهت طلاق یکطرفه از همین طریق می باشد.
جهت مطالعه نظرات حقوق دانان به کتب آقایان کاتوزیان، ناصر، حقوق مدنی خانواده و … مراجعه کنید.
اگر به دنبال وکیل متخصص در امور خانواده هستید با ما تماس بگیرید، دفتر مرکزی دادیاران در مشهد.
تلفن تماس : 09152447090
دیدگاهتان را بنویسید