مراحل طلاق توافقی
توسط : اردیبهشت 8, 1399 0
مراحل طلاق توافقی جدیدترین قوانین سال 99 و مدارک لازم
√سطح مطلب : عمومی
در قوانین خانواده در کنار طلاق یک طرفه که هم از سوی زوج و هم از سوی زوجه قابل اقدام هست طلاق توافقی تعریف شده است. لذا هر دو طرف در شرایطی میتوانند اقدام به طلاق توافقی نمایند که در مرحله اول تمایل نهایی به خاتمه زندگی با هم داشته باشند. ثانیا در مورد نفقه، حضانت، مهریه و جهزیه به توافق کامل رسیده باشند. در غیر اینصورت رای توافقی برای ایشان صادر نمیگردد.
زوجین طبق مواد ۲۴ و ۲۵ قانون حمایت خانواده مصوب سال 91 حتی اگر توافق بر جدایی داشته باشند به ناچار می بایستی از دادگاه حکم بگیرند. به این حکم گواهی عدم سازش اطلاق میگردد. در صورت عدم توافق زوج و زوجه میتواند اقدام به طلاق یک طرفه نمایند که شرایط آن متفاوت می باشد و سایر مطالب به آن پرداخته شده است.
مدارک لازم جهت طلاق توافقی
|
مراحل اخذ گواهی عدم سازش و طلاق توافقی
در زیر به طور کامل مراحل طلاق توافقی به همراه آخرین قوانین و تغییرات سال 99 مرحلهبهمرحله نگارش شده است.
در نظر داشته باشید رویه حقوقی برخی از شهرستانها کمی متفاوت میباشد اما مراحل کلی آن به صورت زیر است.
1. توافقنامه طلاق:
هر دوطرف از قبل توافقات خود را در مورد کلیه مسائل مربوط به مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و زمان و نحوه ملاقات، جهیزیه و اجرتالمثل انجام داده و انرا مکتوب میکنند. لذا لازم است در متن آن دقت شود و با آگاهی کامل به همراه شاهد امضا گردد. اگر ضمیمه پرونده 7جای خاص کردید از ان یک نسخه کپی بگیرید. پیشنهاد میگردد قبل از امضای محتوای توافقنامه با وکیل خانواده مشورت کنید. یک توافقنامه معتبر میتواند از بسیاری از مشکلات آینده و پشیمانی جلوگیری کند.
توافقنامه از روش اعطای وکالت نامه به زوجه
ابتدا زوج با حضور در دفتر اسناد رسمی به زوجه به صورت محدود و یا نامحدود وکالت میدهد تا خود را مطلقه سازد. به اصطلاح حق طلاق را از خود میگیرد و به زوجه میدهد. در مقابل زوجه اقرار نامه ای را تنظیم میکند و عنوان مینماید کلیه حق و حقوق خود را دریافت نموده و از تاریخ تنظیم اقرارنامه هرگونه ادعایی در این خصوص از اعتبار ساقط می باشد. لذا در کنار وکالتنامه محضری اقرار نامه قرار میگیرد.
زوجه میتواند و با اعطای وکالت به وکیل دادگستری که وکیل مع الواسطه زوجه نام دارد، مراحل را بدون حضور خود انجام دهد. وکیل وی میتواند در حدود اختیارات مندرج در وکالت نامه اعطایی از سوی زوجه گواهی عدم سازش را دریافت نماید.
2. مراجعه به سامانه تصمیم سازمان بهزیستی:
سازمان بهزیستی با همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به منظور ارائه خدمات مشاورهای به زوجهای درآستانه طلاق سامانهای به نام تصمیم راه اندازی کرده اند. زوجهای که قصد طلاق دارند باید قبل از مراجعه به دادگاه در سامانه تصمیم سازمان بهزیستی ثبت نام کنند. پس از ثبت نام در این سامانه، ساعت، جلسات و آدرس مراکز برای شما مشخص میگردد.
مشاور معمولا سعی در بررسی دلایل درخواست زوجین مینماید. همچنین توافق های مالی و غیر مالی زوجین در مورد مهریه و نحوه پرداخت آن، اجرت المثل، نفقه، حضانت فرزندان و جهیزیه و … را مکتوب می کند. پس از انکه تلاش برای ترغیب جهت زندگی مجدد به نتیجه ای نرسید در پایان جلسات کد پیگری ثبت ارائه میگردد. به آن گواهی عدم انصراف از طلاق گفته میشود. مراکز خدمات قضایی از سال 77 بدون این برگه اجازه ثبت دادخواست طلاق یکطرفه را ندارند.
درنظر داشته باشید تعداد جلسات بستگی به شرایط و شهرستان متفاوت و از یک تا 5جلسه میتواند به طول انجامد.
جهت ورود به سامانه تصمیم سازمان بهزیستی کلیک کنید. افراد به راحتی بدون نیاز به مراجعه میتوانند ثبت نام خود را تکمیل کنند.
3. تنظیم دادخواست:
به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و تقاضای تنظیم دادخواست طلاق توافقی میدهید. دادخواست شما توسط دفتر خدمات قضایی تنظیم و به شعبه دادگاه خانواده ارجاع میشود. پس از ان وقت مشخصی توسط دادگاه تعیین شده تا هر دو یا وکیل شما در دادگاه حضور پیدا کند. این زمان به شما ابلاغ میشود.
4. جلسه رسیدگی دادگاه:
دوطرف و یا وکلای آنها دردادگاه حضور پیدا میکنند.پس از نهاییشدن دادگاه و بررسی پرونده توسط قاضی،گواهیعدمسازش صادر میگردد.
انجام مراحل طلاق توافقی با وکیل اجباری نیست ولی مزایای بسیاری دارد که طبق تجارب ما پیشنهاد میگردد. از جمله این مزایا افزایش سرعت انجام امور می باشد. بسیار اتفاق افتاده به دلیل عدم اشنایی با ضوابط و مراحل ارجای طلاق توافقی ماه ها به طول انجامیده و به طبع آن پشیمانی و یا اتفاقاتی که باعث انصراف یکی از طرفین گردیده است.
همچنین وجود وکیل باعث حفظ حقوق موکل خود، جلوگیری درتنش و درگیری، افزایش کیفیت کار،عدم نیاز به مراجعه موکل میگردد.
فقط در طلاق توافقی با حق طلاق (وکالت در طلاق) داشتن وکیل دادگستری برای زوجه الزامی میباشد.
طلاق توافقی در کمترین زمان ممکن(تماس بگیرید). مشاوره طلاق توافقی. تنظیم دادخواست طلاق توافقی. مشاوره و تنظیم توافقنامه زوجین.
اگر جهت طلاق توافقی به وکیل نیاز دارید دادیاران بهترین وکیل خانواده را در اختیار شما قرار میدهد.
تلفن تماس ضروری : 09152447090
5. مراجعه به محضر جهت طلاق:
پس از مراحل دادگاه بههمراه گواهی عدم امکان سازش ظرف 3ماه، بامراجعه به محضر،سند طلاق امضا و طلاقنامه صادر میگردد.
نکات ضروری که باید در طلاق توافق توجه داشته باشید:
نکته اول:
این که مهریه یا قسمتی از آن پرداخت گردد و یا کاملا بخشیده شود باید از قبل توافق گردد و در توافق نامه ذکر شود. توافق بر سر نحوه پرداخت مهریه از شروط طلاق توافقی است و اگر ابهامی در ان وجود داشته باشد، طلاق از طرف دادگاه رد میشود.
نکته دوم:
هزینه های اجباری طلاق توافقی شامل سه قسم می باشد. هزینه دادخواست، هزینه مشاوره، هزینه محضر هر کدام از این موارد نسبت به شهرستان محل اقامت متفاوت می باشد. لذا دادیاران نمیتواند هزینه مشخصی را اعلام کند.
نکته سوم:
اگر پس از صدور رای دادگاه، زوج از جاری شدن طلاق پشیمان گردد، طلاق توافقی انجام نمی گیرد. چنانچه زوجه پشیمان گردد، زوج می تواند با مراجعه به دفترخانه ، طلاق را ثبت نماید. و لیکن زوجه حق دارد تا مدت سه روز آنچه که بذل نموده است را پس گیرد.
نکته چهارم:
در صورت باکره بودن زوجه، امکان پاک نمودن صفحه اول شناسنامه وی وجود دارد. این کار با رای دادگاه و مراجعه به اداره ثبت احوال انجام میگیرد.
نکته پنجم:
گواهی عدم سازش فقط 3 ماه اعتبار داشته و پس از ان زوجین دوباره باید اقدام کنند.
نکته ششم:
در صورتی که زوجه باکره باشد، نیازی به اقرار زوجه به عدم بارداری و همچنین نیازی به ارائه گواهی عدم بارداری نیست.
نکته هفتم:
در مواردی نظیر حضانت فرزندان اگر توافق صورت نگیرد، دادگاه طی قوانین و قواعد موجود تعیین تکلیف میکند. پیشنهاد میگردد که از قبل توافقات لازم صورت گیرد. اگر ابهامی در دادگاه از سوی هر یک از زوجین ایجاد شود مراحل به مراتب افزایش پیدا میکند.
نکته هشتم:
در طلاق توافقی هم زوج و هم زوجه باید در جلسات مشاوره حضور یابند. مگر اینکه زوجه از زوج وکالت در طلاق داشته و در قسمت حدود اختیارات اذن در مشاوره داشته باشد.
نکته نهم:
در طلاق توافقی با حق طلاق (وکالت در طلاق) داشتن وکیل دادگستری برای زوجه الزامی می باشد.
جهت مشاوره با وکیل متخصص امور طلاق و خانواده با ما تماس بگیرید، دفتر مرکزی دادیاران در مشهد.
تلفن تماس : 09152447090
دیدگاهتان را بنویسید