ارسال لایحه به جای حضور در دادگاه
۲۲ مهر, ۱۴۰۲ امور حقوقی ( عمومی ) 0 مدت زمان مطالعه: 3 دقیقهبرای رسیدگی به دعوا، اگر اختلاف بین طرفین حقوقی باشد محل اقامت خوانده و اگر کیفری باشد محل وقوع جرم صالح است. حال ممکن است طرفین دعوی به دلائل مختلف ،نتوانند جهت دفاع در دادگاه حضور داشته باشند. در این صورت راه حل چیست؟ در چه صورت حضور طرفین در دادگاه الزامی است؟ در این مقاله به بررسی ارسال لایحه به جای حضور در دادگاه می پردازیم.
به طور کلی اصل بر تشکیل دادگاه به صورت حضوری است ولی در صورتی که این موضوع برای طرفین امکان پذیر نباشد می توانند از طریق تنظیم لایحه ی مناسب و ارسال آن به دادگاه از خود دفاع نمایند زیرا رسیدگی به اختلاف و تشکیل جلسه جهت دفاع، از حقوق شهروندی هر فرد است و اگر فرد نتواند در جلسه حاضر شود باید راهی وجود داشته باشد تا به صورت غیر حضوری از خود دفاع نماید مگر آن که حضور شخص برای رسیدگی الزامی باشد.
در لایحه، می بایست آن چه رخ داده است را به طور دقیق شرح دهید. سپس همراه با دفاعیات و مستندات برای دادگاه ارسال نمائید. همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم ممکن است دادگاه حضور فرد را برای رسیدگی ضروری بداند که این موضوع را با قید عبارت الزام به حضور در دادگاه و از طریق احضاریه اطلاع می دهد. عدم حضور خواهان منجر به رد دادخواست می گردد و اگر خوانده نیز حضور نداشته باشد به صورت غیابی حکم صادر می شود. در صورت الزام به حضور شخص از سمت دادگاه، تفاوتی بین شخص و وکیل وجود نداشته و روند دفاع می تواند توسط وکیل پیگیری شود. اگر وکیل نیز امکان حضور در دادگاه را نداشته باشد می تواند لایحه ارسال نماید و یا از حق توکیل در قرارداد وکالت، استفاده نماید.
ارسال لایحه در دادگاه کیفری
قانون چند علت را بیان نموده است که در صورت وجود آن ها شخص می تواند به طور غیر حضوری در دادگاه کیفری دفاع نماید:
۱.اگر احضاریه به گونه ایی به متهم ابلاغ شود که نتواند در آن تاریخ در دادگاه حاضر شود.
۲.بیماری متهم و بیماری سخت والدین ، همسر یا اولاد وی که مانع از حضور شود .
۳.همسر یا یکی از اقربا تا درجه سوم از طبقه دوم فوت شود .
۴.ابتلا به حوادث مهم از قبیل بیماری های واگیردار و بروز حوادث قهری مانند سیل و زلزله که موجب عدم امکان تردد گردد .
۵.متهم در توقیف یا حبس باشد .
علاوه بر این موارد، اگر باز پرس عذری را موجه بداند می تواند آن را بپذیرد.
روش ارسال لایحه به طور غیر حضوری
ارسال لایحه امروزه به صورت غیر حضوری انجام می شود و روند آن به این صورت است که با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و پرداخت هزینه های مربوطه می توانید لایحه ی خود را ارسال نمایید. وکلای پرونده برای ثبت لایحه از طریق سامانه ی ثنا اقدام می نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید