دریافت مستمری پدر متوفی توسط دختر
۱۱ دی, ۱۴۰۱ انحصار و وراثت 0 مدت زمان مطالعه: 3 دقیقهیکی از دغدغه ها و ترس هایی که ذهن خانم های غیر شاغل بعد از فوت پدرشان، مشغول می نماید، احتمالاً مسائل مالی است. خانمی که تا پیش از این تحت تکفل پدر بوده و پدرش مخارج زندگی اش را تأمین می نموده، نگران است که بعد از فوت پدر نیز می تواند از این حقوق استفاده نماید یا خیر؟ اگر او مطلقه بوده و به منزل پدر باز گشته باشد، شرایط دریافت مستمری او به چه صورت است؟ در ادامه مطلب به شرایط دریافت مستمری پدر متوفی توسط دختر می پردازیم.
دریافت مستمری بعد از فوت پدر
برای دریافت مستمری پدرمتوفی توسط دختر، قوانین مختلفی بصورت پراکنده وجود دارد. چنانچه در فرض ما پدر یا مادر فردی بازنشسته باشد، بازماندگان او پس ازفوت می توانند برای ادامه ی دریافت مستمری او اقدام نمایند. در ماده ۸۶ قانون خدمات کشوری که مربوط به افرادی که وابسته به نهادها و ادارات دولتی هستند، وراث مد نظر شخص متوفی را نام برده است:
«فرزندان و زوج یا زوجه دایمی و مادر و پدری که در کفالت متوفی بودهاند و همچنین نوادگانی که پدر و مادرشان فوت شده و در کفالت متوفی میباشند.»
همانطور که در ماده فوق می بینید، تنها فرد بازنشسته و مستمری بگیری که مشمول قانون خدمات کشوری است، علاوه بر همسر و فرزندان، پدر و مادر شخص و همچنین نوه هایی که تحت تکفل او بوده اند، مشمول دریافت مستمری حتی بعد از فوت شخص هستند.به همین دلیل اگر در فرضی دیگر دختری حتی تحت تکفل پدر بزرگ یا مادر بزرگ خود باشد، می تواند بعد ازفوت آنها همچنان مستمری دریافت نماید. اشخاصی که خواهان دریافت مستمری فرد فوت شده اند، بایدبرای دریافت آن اقدام نمایند.
اما در قانون تأمین اجتماعی محدودیت افرادی که می توانند پس از فوت مستمری دریافت کنند، بیشتر می شود. در واقع در قانون تامین اجتماعی تنها همسر و فرزندان شخص و نهایتاً در موارد خاص پدر و مادر شخص مشمول دریافت مستمری می شوند.
شرایط دختر برای دریافت مستمری پدر
خیلی اوقات اتفاق می افتد که خانمی شاغل یا مطلقه باشد. حال در اینجا اگر دختر خانمی پس از مدتی از شغل خود بیکار شود یا اگر طلاق بگیرد و به منزل پدر باز گردد و تا مدتی از نظر مخارج، تحت تکفل پدر قرار بگیرد اما پس از مدتی پدر فوت نماید در اینجا تکلیف این خانم چه می شود؟ آیا همچنان از می تواند آن وجه را دریافت نماید یا خیر؟ شرایط دریافت مستمری پدر متوفی توسط دختر چیست؟
بند ۳ ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده به شرایطی پرداخته است که دختر قبلا شاغل بوده ولی به دلایلی بیکار شده و یا شرایطی که دختر مطلقه بوده و به منزل پدر بازگشته است.بند ۳ ماده ۴۸ قانون حمایت از خانواده بیان می کند:
«فرزندان اناث (دختر) در صـورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزندان ذکور (پسر) تا سن بیست سالگی و بعد از آن منحصراً، درصورتی که معلول از کار افتاده نیازمند باشند یا اشتغال به تحصیلات دانشگاهی داشته باشند، حسب مورد از کمک هزینه اولاد، بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین خود برخوردار میگردند.»
در ماده فوق سخنی از مطلقه بودن یا شاغل بودن سابق دختر بیان نکرده است.تنها گفته است فرزندان دختر در صورت نداشتن شغل یا همسر می توانند از مستمری و بیمه ی والدینشان استفاده نمایند. پس می توان اینگونه برداشت نمود که دخترانی که سابقاً شاغل بوده اند ولی در حال حاضر بیکارند و دخترانی که مطلقه بوده و به منزل پدر باز گشته اند می توانند از مستمری پدر استفاده نمایند و فرقی بین آنها نیست.
دیدگاهتان را بنویسید