مجازات آزار جنسی کودکان

۱۵ اسفند, ۱۴۰۰ 0 مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
مجازات-آزار-جنسی-کودکان
۴.۲/۵ - (۶ امتیاز)

مدت زمان تخمینی مطالعه: ۵ دقیقه

یکی از جرایمی که اخبار ناگواری از آن هر روزه به گوش ما می رسد، آزار جنسی کودکان است. متاسفانه در قوانین در مورد آزار جنسی کودکان قانون و مجازاتی وجود نداشت.

آزار جنسی کودکان از مصادیق خشونت علیه کودکان است.

این مسئله آثار سوئی را بر روی زندگی خود شخص قربانی، خانواده و بر جامعه خواهد گذاشت. زیرا علاوه بر اینکه خود قربانی آسیب جسمی و روحی می بیند، گاها ممکن است در آینده دست به کارهای خطرناکی بزند وفردی که او را آزار داده انتقام بگیرد یا اقدام به انجام همین جرم بر روی دیگران بکند.

مسئله مهم در اینجاست که در اغلب اوقات فرد متجاوز یا کسی که کودک را مورد آزار قرار می دهد از بستگان و اطرافیان کودک است. این افراد کودک را تهدید یا تطمیع می کنند تا مبادا به کسی اطلاع دهد. در صورت مشاهده هرگونه درد در قسمت تناسلی، کبودی بی دلیل و کابوس های شبانه، ترس از افراد خاص، گوشه گیری و تغییر ناگهانی رفتار کودک و علائمی از این قبیل حتما موضوع را پیگیری نمایید.

کودک کیست؟


مطابق تعریف سازمان بهداشت جهانی، به افراد زیر ۱۸ سال که هنوز به سن قانونی نرسیده اند، کودک گفته می شود.

کودک آزاری چیست؟


هنگامی که افراد اقدام به انجام عملی نمایند که مصداق بهره کشی از کودکان و ورود آسیب به جسم و روح و روان کودک شود کودک آزاری محسوب می شود.

خشونت خانگی و نحوه شکایت از آن

تجاوز جنسی و مجازات آن

منظور از آزار جنسی کودکان چیست؟


هرگونه لمس بدن و اندام تناسلی کودک به قصد لذت، مجبور نمودن کودک برای دست زدن به بدن شما، فحاشی رکیک و کتک زدن کودک، نگاه ها و شوخی های رکیک، دخول از طریق معقد،واژن و دهان، مجبور نمودن پسرانی که بلوغ رسیده اند جهت برقراری رابطه ی جنسی با زنان و … مصادیق آزار جنسی کودکان محسوب می شود.

غالبا افرادی که تمایل جنسی شدیدی نسبت به کودکان دارند و اصطلاحا بچه باز هستند، دارای بیماری روانی پدوفیلیا (Pedophilia) هستند که از دسته ی انحرافات جنسی محسوب می شود.

مجازات آزار جنسی کودکان چیست؟


در ماده ۱۰ قانون حمایت حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۱۳۹۹، مجازات آزار جنسی کودکان به شرح زیر تعیین شده است:

ماده ۱۰ قانون حمایت از اطفال ونوجوانان:

هرکس نسبت به طفل یا نوجوان مرتکب آزار یا سوءاستفاده جنسی شود، در صورتی که مشمول مجازات حد نباشد با درنظرگرفتن شرایطی مانند وضعیت بزه دیده، شرایط مرتکب و آثار جرم، به ترتیب زیر مجازات می شود:
۱ـ آزار جنسی تماسی توسط محارم یا با عنف به مجازات حبس درجه پنج قانون مجازات اسلامی.
۲ـ سایر آزارهای جنسی تماسی به مجازات حبس درجه شش قانون مجازات اسلامی.
۳ـ آزار جنسی غیرتماسی توسط محارم یا با عنف به یکی از مجازا ت ه ای درجه هفت قانون مجازات اسلامی.
۴ـ سایر آزارهای جنسی غیرتماسی به یکی از مجازات های درجه هشت قانون مجازات اسلامی.
۵ ـ بهره کشی جنسی از طفل و نوجوان از طریق عرضه، در اختیارگرفتن، وادار یا اجیر کردن برای هرزه نگاری یا سوءاستفاده جنسی به مجازات حبس درجه پنج قانون مجازات اسلامی.
۶ ـ در دسترس قراردادن یا ارائه محتوا یا اثر مستهجن یا مبتذل به طفل یا نوجوان به یک یا چند مجازات درجه هشت قانون مجازات اسلامی.
۷ـ استفاده از طفل و نوجوان برای تهیه، تولید، توزیع، تکثیر، نمایش، فروش و نگهداری آثار سمعی و بصری مستهجن یا مبتذل، حسب مورد به میانگین حداقل و حداکثر تا حداکثر مجازات مقرر در قانون مربوط.
۸ ـ واردات، صادرات، تکثیر، انتشار، عرضه، معامله یا بارگذاری محتوا یا اثر مستهجن یا مبتذل که در آنها از اطفال و نوجوانان بهره گیری شده و یا حمل و نگهداری آنها به یکی از مجازات های درجه شش قانون مجازات اسلامی.
۹ـ برقراری ارتباط با طفل و نوجوان در فضای مجازی به منظور هرگونه آزار جنسی یا ارتباط جنسی نامشروع به یکی از مجازات های درجه شش قانون مجازات اسلامی.
مشاوره حقوقی دادیاران
اگر نوجوان به برقراری رابطه ی جنسی رضایت داشته باشد، آیا مصداق تجاوز خواهد بود؟

بله، در صورتی که فرد نابالغی یا میل و رضایت خودش با فرد بالغی رابطه ی جنسی برقرار نماید مطابق قانون مصداق جرم تجاوز است و مجازات خواهد شد.

منظور از آزار جنسی کودکان چیست؟

هرگونه لمس بدن و اندام تناسلی کودک به قصد لذت، مجبور نمودن کودک برای لمس بدن شما، فحاشی رکیک و کتک زدن کودک، نگاه ها و شوخی های رکیک، دخول و … مصادیق آزار جنسی کودکان محسوب می شود.

آیا برقراری رابطه ی جنسی با نوجوانان با رضایت خودش، قابل مجازات است؟

بله، در صورتی که فرد نابالغی یا میل و رضایت خودش با فرد بالغی رابطه ی جنسی داشته باشد این عمل قابل مجازات است.

نشر اکاذیب چیست و چه مجازاتی دارد؟

فهرست مطالبمفهوم نشر اکاذیب و مجازات آننشر اکاذیب چیست؟جرم نشر اکاذیبمجازات نشر اکاذیببار اثباتی جرم مفهوم نشر اکاذیب و...

دفاع مشروع چیست؟

فهرست مطالبمفهوم دفاع مشروع و شرایط آنشرایط دفاع مشروعپرداخت دیه در دفاع مشروع ممکن است تابحال در مواقع زیادی واژه دفاع مشروع...

ولی دم چه کسی است؟

بسیاری از ما در هنگامی که قتلی اتفاق می افتد با واژه ولی دم برخورد کرده ایم اما آیا می دانید ولی دم به چه کسی می گویند و اصلا چه...

4.2/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰ دیدگاه ثبت شده است.