نحوه اثبات شهادت دروغ

۱۱ اسفند, ۱۴۰۰ 0 مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
نحوه-اثبات-شهادت-دروغ
۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

نحوه اثبات شهادت دروغ


آیا راهی برای اثبات شهادت دروغ وجود دارد؟

چطور می توان دروغ بودن شهادت شاهدی را اثبات کرد؟

همانطور که می دانید یکی از ادله ی اثبات، شهادت است. اگر کسی در دادگاه شهادتی علیه دیگری بدهد که دروغ باشد، مطابق قانون مجازات خواهد شد. و در مطلبی دیگر به طول کامل در مورد شهادت دروغ و مجازات آن صحبت کردیم. حال اگر شخصی در دادگاه بر علیه ما شهادت داد، چطور می توانیم کذب و دروغ بودن شهادت او را اثبات کنیم؟ می خواهیم در این مطلب به نحوه ی اثبات شهادت دروغ بپردازیم.

 

مجازات شهادت دروغ چیست؟

ادله ی اثبات دعوای کیفری چیست؟

 

شرایط تحقق جرم شهادت دروغ چیست؟


  • از آن جا که جرم شهادت دروغ یکی از جرایم عمدی محسوب می شود، شخصی که مرتکب چنین جرمی می شود باید قصد انجام این کار را داشته باشد. یعنی میل درونی و اراده به انجام شهادت دروغ علیه شخصی داشته باشد. همچنین شخصی که به عنوان شاهد شهادت می دهد به عواقب شهادت دروغ خود به طور کامل واقف است.
  • این شهادت باید در حضور قاضی دادگاه انجام شود. بنابراین شهادت در هرجای دیگری از جمله کلانتری، جمع دوستانه و … قابل قبول نیست.
  • یا اینکه شهادت نزد یک مقام رسمی ادا شود. اگر شهادت نزد یک مقام رسمی انجام شود می توان گفت که شهادت کذب اتفاق افتاده است. مثل اینکه شخصی نزد مامور اداره ی ثبت احوال در مورد تولد بچه ای، شهادت دروغ بدهد.

 

مشاوره حقوقی دادیاران

 

نحوه اثبات به شهادت دروغ چیست؟


هنگامی که طرف مقابل دعوی، علیه شما شاهدی می آورد و اقدام به شهادت دروغ می کند، شما با زیرکی می توانید دست شاهد دروغگو را رو کنید.

۱. جرح و تعدیل شاهد: شاهد برای شهادت دادن باید دارای یکسری شرایطی باشد، شما می توانید با جرح شاهد، اعتراض نمایید که شاهد یکی یا چندتا از شرایط قانونی شهادت که در ماده ۱۳۱۳ قانون مدنی آمده است را ندارد. تعدیل شاهد نیز به معنای این است که شاهد یک یا چند تا از شرایط شرعی شاهد را ندارد.

جرح شاهد باید قبل از اینکه او اقدام به شهادت دادن نماید، انجام شود.

 

هریک از اصحاب دعوا می توانند گواهان طرف خود را با ذکر علت جرح نمایند. چنانچه پس از صدور رای برای دادگاه معلوم شود که قبل از ادای گواهی جهات جرح وجود داشته ولی بر دادگاه مخفی مانده و رای صادره هم مستند به آن گواهی بوده، مورد از موارد نقض می باشد و چنانچه جهات جرح بعد از صدور رای حادث شده باشد موثر در اعتبار رای دادگاه نخواهد بود.
تبصره – در صورتی که طرف دعوا برای جرح گواه از دادگاه استمهال نماید دادگاه حداکثر به مدت یک هفته مهلت خواهد داد.”

 

۲.پرسیدن سوالات دقیق و نشان دادن تعارضات میان گفته های شاهد: می توانید با پرسیدن سوالاتی دقیق و با جزئیات دچار سردرگمی شاهد شده و تعارضات میان گفته های او را به قاضی نشان دهید. شما می توانید با طرح سوالات زیرکانه و دقیق به راحتی این مسئله را اثبات نمایید. به ویژه اگر دو یا چند شاهد باشند، راحت تر می توان تناقضات میان گفته های آن ها را اثبات نمود.

 

گروه حقوقی دادیاران _ وکیل کیفری
۰۹۱۵۲۴۴۷۰۹۰

 

نشر اکاذیب چیست و چه مجازاتی دارد؟

فهرست مطالبمفهوم نشر اکاذیب و مجازات آننشر اکاذیب چیست؟جرم نشر اکاذیبمجازات نشر اکاذیببار اثباتی جرم مفهوم نشر اکاذیب و...

دفاع مشروع چیست؟

فهرست مطالبمفهوم دفاع مشروع و شرایط آنشرایط دفاع مشروعپرداخت دیه در دفاع مشروع ممکن است تابحال در مواقع زیادی واژه دفاع مشروع...

ولی دم چه کسی است؟

بسیاری از ما در هنگامی که قتلی اتفاق می افتد با واژه ولی دم برخورد کرده ایم اما آیا می دانید ولی دم به چه کسی می گویند و اصلا چه...

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰ دیدگاه ثبت شده است.