نکات مهم در تنظیم قرارداد با وکیل
توسط : ۱۱ بهمن, ۱۴۰۰ 0نکات مهم در تنظیم قرارداد با وکیل
در تنظیم یک قرارداد با وکیل به چه نکاتی باید توجه کرد؟
چه کار کنم که یک قرارداد وکالت خیلی خوب و بدون مشکل داشته باشم؟
تنظیم قرارداد با وکیل نیز مثل هر قرارداد دیگری یکسری شرایط و نکات ریزی دارد که اگر آن ها را در قرارادا خود رعایت کنید، از بسیاری از مشکلات آینده پیشگیری می شود.
قرارداد وکالت
قرارداد به معنای توافق میان دو یا چند طرف بر سر یک موضوع است. که آن موضوع می تواند مالی یا غیرمالی باشد.
قرارداد وکالت نیز به معنای توافق میان وکیل با موکل بر سر انجام عملیست که وکیل باید از طرف موکل در ازای دریافت مبلغی انجام دهد.
البته این به این معنا نیست که حتما باید در قرارداد وکالت پای پول در میان باشد، گاهی اوقات می تواند وکیل به صورت مجانی کاری را برای دیگری انجام دهد. اما غالبا در ازای دریافت پول صورت می گیرد.
تنظیم قرارداد وکالت معمولا در دو قرارداد صورت می گیرد.
- بخش اول از آن تحت عنوان قرارداد الکترونیک وکالت است که وکیل و موکل حدود تعهدات و اختیارات را در آن مشخص نموده اند و توسط وکیل تنظیم می شود و به تایید موکل می رسد.
- بخش دوم قرارداد دست نویسی است که بین وکیل و موکل تنظیم می شود. در این قرارداد مفاد پرداختی و ضمانت اجراهای عدم پرداخت وجه الوکاله و راه های فسخ قراداد و … در نظر گرفته شده است که بین وکیل و موکل تنظیم و امضا می شود.
نکات مهم در تنظیم قرارداد دست نویس
قرارداد را به دقت مطالعه کنید:
چه قرارداد به صورت الکترونیکی است چه به صورت دست نویس، چه قرارداد وکالت یا هر قرار داد دیگری، حتما تمام مفاد آن را به دقت مطالعه کنید و اگر ابهامی در آن ها برایتان بوجود آمد حتما از طرف مقابل بپرسید. اگر ابها رفع نشد قرارداد را امضا نکنید. حتما تاکید داشته باشید که تمام مفاد قراداد بسیار واضح و بدون ابهام باشد.
درج مشخصات هر دو طرف در قرارداد وکالت:
حتما مشخصات شما به عنوان موکل و مشخصات شخص مقابل در قسمت وکیل به طور کامل نوشته شده باشد. اصلا قراردادی که مشخصات وکیل در آن پر نشده است یا وکیل می گوید بعدا پر می کنم را امضا نکنید.
مشخص کردن حدود صلاحیت وکیل در دعوی:
حتما موضوع قرارداد وکالت که مرتبط با دعوای شماست را به طور کامل نوشته و حدود صلاحیت وکیل را تعیین نمایید. زیرا اگر به طور کلی به وکیل وکالت دهید آن شخص حق طرح هرگونه دعوا و انجام هر عملی را در چارچوب آن خواهد داشت.
در مواردی طبق قانون حتما باید در وکالتنامه به وکیل تفویض اختیار جهت طرح دعوای مورد نظر داده شده باشد:
” ماده ۳۵ قانون آیین دادرسی مدنی:وکالت در دادگاه ها شامل تمام اختیارات راجع به امر دادرسی است جز انچه را که موکل استثناء کرده باشد، یا توکیل در آن خلاف شرع باشد لیکن در امور زیر باید اختیارات وکیل در وکالتنامه تصریح شود:. |
حتما یک نسخه از قراداد دست نویس را دریافت کنید:
وکلا معمولا فرم های چاپی مشخصی را پیش روی شما قرار می دهند تا امضا کنید. حتما پس از مطالعه ی دقیق و امضای قرارداد یک نسخه از قرارداد را از وکیل بگیرید.
اگر چک یا سفته یا پیش پرداختی به وکیل می دهید حتما رسید دریافت کنید:
اگر چکی یا سفته ای یا وجهی را به هر طریقی به وکیل دادید، حتما از او رسید با تاریخ و امضا و درج مشخصات چک بیا سفته یا مبلغ، دریاف نمایید تا راه هرگونه سو استفاده و مشکلات بعدی را ببندید.
در مورد میزان حق الوکاله و نحوه پرداخت آن حتما تعیین تکلیف نمایید:
مثلا شما و وکیل برسر ۱۰ میلیون حق الوکاله توافق کرده اید. قرار است که ۲۰ درصد آن را در ابتدای کار و ۴۰ درصد را در هنگام صدور رای بدوی و ۴۰ درصد باقی مانده را پس از پایان تجدید نظر خواهی بپردازید.
همچنین تعیین نمایید که دستمزدی که به وکیل می پردازید تا زمان صدور رای قطعی است یا این دستمزد تا زمان اجرای حکم قطعی است.
۰۹۱۵۲۴۴۷۰۹۰
دیدگاهتان را بنویسید