نحوه شکایت از فردی که در شهر دیگر است | محل طرح دعوا

۴ بهمن, ۱۴۰۰ 2 مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
محل-طرح-دعوا
۳.۵/۵ - (۸ امتیاز)

اگر شاکی در شهر دیگری باشد، در دادگاه کجا باید اقامه دعوی کنیم؟ محل طرح دعوای حقوقی کجاست؟ محل طرح دعوای کیفری کدام شهر است؟

گاهی اوقات پیش می آید که می خواهیم دعوایی طرح کنیم اما شخصی که می خواهیم از او شکایت کنیم در شهر دیگری ساکن است. در اینجا باید بین محل طرح دعوای کیفری و محل طرح دعوای حقوقی تفکیک قائل شویم.

کمتر از یک ساعت پاسخ خود را دریافت کنید

محل طرح دعوای حقوقی


در مورد محل طرح دعوا در امور حقوقی به طور کلی باید دعوی در دادگاه محل اقامت خوانده مطرح شود. مگر در مواردی که دعوی در مورد مال غیر منقول باشد، که در آن جا دعوی باید در دادگاهی اقامه شود که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع شده است.

در صورتی که محل اقامت خوانده مشخص نباشد، خواهان می تواند دعوی را در دادگاه محل اقامت خودش مطرح کند.

” ماده ۱۱ قانون آیین دادرسی مدنی:

دعوا باید در دادگاهی اقامه شود که خوانده، در حوزه قضایی آن اقامتگاه دارد و اگر خوانده در ایران اقامتگاه نداشته باشد، در صورتی که در ایران محل سکونت موقت داشته باشد، در دادگاه همان محل باید اقامه گردد و هرگاه در ایران اقامتگاه و یا محل سکونت موقت نداشته ولی مال غیرمنقول داشته باشد، دعوا در دادگاهی اقامه می‌شود که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع است و هرگاه مال غیرمنقول هم نداشته باشد، خواهان در دادگاه محل اقامتگاه خود اقامه دعوا خواهد کرد.
تبصره- حوزه قضایی عبارت است از قلمرو یک بخش یا شهرستان که دادگاه در آن واقع است. تقسیم بندی حوزه قضایی به واحدهایی از قبیل مجتمع یا ناحیه، تغییری در صلاحیت عام دادگاه مستقر در آن نمی‌دهد.”

 

محل طرح دعوای کیفری


محل طرح دعوای کیفری در آن جایی که متشاکی (کسی که از او شکایت داریم) در شهر دیگری ساکن است، مثلا شاکی در تهران و متشاکی در مشهد است؛ در اینجا باید اصلا محل اقامت شاکی یا متشاکی اهمیتی ندارد زیرا دعوی باید در دادگاهی اقامه شود که جرم در حوزه قضائی آن اتفاق افتاده (محل وقوع جرم) است.

در فرضی که شخصی مرتکب چند جرم شده است و هر کدام در یک حوزه قضائی متفاوت است مثلا در بجنورد، مشهد و بیرجند مرتکب جرم است، در اینجا باید دید که کدام جرم از اهمیت بیشتری برخوردار است، دعوی باید در دادگاه آن حوزه اقامه شود.

اما گاهی تمام این جرایم از ارزش یکسانی برخوردار هستند، در اینصورت هر حوزه ای که زودتر متهم را دستگیر کند، صلاحیت رسیدگی به جرایم او را دارد.

اینستاگرام دادیاران
” ماده ۳۱۰ قانون آیین دادرسی کیفری:

متهم در دادگاهی محاکمه می شود که جرم در حوزه آن واقع شود. اگر شخصی مرتکب چند جرم در حوزه‏ های قضائی مختلف گردد، رسیدگی در دادگاهی صورت می گیرد که مهمترین جرم در حوزه آن واقع شده باشد. چنانچه جرائم ارتکابی از حیث مجازات مساوی باشد، دادگاهی که مرتکب در حوزه آن دستگیر شود، به همه آنها رسیدگی می کند. در صورتی که متهم دستگیر نشده باشد، دادگاهی که ابتداء تعقیب در حوزه آن شروع شده است، صلاحیت رسیدگی به تمام جرائم را دارد.”

نشر اکاذیب چیست و چه مجازاتی دارد؟

فهرست مطالبمفهوم نشر اکاذیب و مجازات آننشر اکاذیب چیست؟جرم نشر اکاذیبمجازات نشر اکاذیببار اثباتی جرم مفهوم نشر اکاذیب و...

دفاع مشروع چیست؟

فهرست مطالبمفهوم دفاع مشروع و شرایط آنشرایط دفاع مشروعپرداخت دیه در دفاع مشروع ممکن است تابحال در مواقع زیادی واژه دفاع مشروع...

قرار جلب به دادرسی چیست؟

در مورد تمام جرایم روند رسیدگی به این شکل است که در ابتدا، موضوع در دادسرا توسط بازپرس رسیدگی میشود. به عبارتی بازپرس وظیفه دارد...

3.5/5 - (8 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه ثبت شده است.