استشهادیه چیست؟ استشهادیه محلی برای دادگاه

۹ دی, ۱۴۰۰ 0 مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
استشهاد محلی
۲.۵/۵ - (۲ امتیاز)

وقتی دعوایی در دادگاه مطرح  می شود هر کدام از طرفین باید ادله و مستنداتی برای ادعای خود بیاورند. قانون گذار در قانون چند ادله معتبر برای اثبات ادعا ذکر کرده است: اقرار، سوگند، شهادت شهود. یکی از ادله ای که در برخی دعاوی مورد استفاده قرار می گیرد استشهادیه است. استشهاد به نوعی شبیه شهادت شهود است زیرا متن استشهاد حاوی یکسری اظهارات است که شخص با امضای آن، ادعای درون متن را تایید می کند.

استشهادیه با شهادت شهود متفاوت است. زیرا در شهادت شهود، شاهدان در دادگاه حاضر شده و در مقابل قاضی بصورت شفاهی ادعای شخص را تایید می کنند اما در استشهاد این ادعا بصورت کتبی مورد تایید قرار می گیرد.

مشاوره فوری با وکیل

همین حالا با وکیل دادگستری صحبت کنید

درخواست مشاوره تلفنی
 21  وکیل آنلاین

استشهادیه در لغت به معنای شاهد آوردن یا طلب شاهد کردن است. هرکسی که دعوایی را در دادگاه طرح می کند باید برای اثبات ادعای خود، ادله ای بیاورد و این ادله باید از ادله های مورد قبول قانون گذار باشد. استشهاد نیز معنایی مترادف با شهادت شهود دارد اما در قالب یک فرم و بصورت مکتوب است. در واقع در جایی که به هردلیلی امکان حضور شاهدان، در دادگاه نباشد، آن ها با امضای فرم استشهاد اظهارات شخص را تایید می کنند و فرد با بردن آن فرم به دادگاه، ادله ای در جهت تایید ادعای خود ارائه میکند.

استشهاد باید مطابق با عین واقعیت و حقیقت نوشته شود و سپس به امضای شاهدان معتبر برسد. اگر متن حاوی دروغ باشد جرم خواهد بود.


آیا ارزش استشهادیه با شهادت شهود برابر است؟

استشهادیه با شهادت شهود متفاوت است. زیرا در شهادت شهود، شاهدان در دادگاه حاضر شده و در مقابل قاضی بصورت شفاهی ادعا را تایید می کنند اما در استشهادیه این ادعا بصورت کتبی مورد تایید قرار می گیرد. از حیث اعتبار، اعتبارشهادت شهود به موجب متن قانون است، بنابراین اگر شخصی یکی از ادله های قانونی معتبر را برای تایید ادعای خود بیاورد مثلا دو شاهد مرد بیاورد، قاضی نمی تواند آن را رد کند اما استشهادیه از حیث درجه اعتبار با شهادت شهود برابر نیست و اینکه چه مقدار اعتبار دارد، وابسته به نظر قاضی پرونده است.


کاربرد استشهاد چیست؟

در جایی که شاهدان نمی خواهند به هر دلیلی شخصی که علیه او شهادت می دهند را ببینند و یا نمی خواهند به هر نحوی در دادگاه حاضر شوند، یا تعداد شاهدان انقدر زیاد است که امکان هماهنگی و حضور همه ی آن ها در دادگاه وجود نداشته باشد در این موارد به جای حضور آن ها در دادگاه، اقدام به تهیه فرم استشهادیه می کنند و به امضای آن ها می رسانند.


انواع استشهاد کدام اند؟

استشهادیه بسته به نوع دعوی می تواند کاربرد های مختلفی داشته باشد، به همین دلیل انواع مختلفی دارد. مهمترین انواع استشهادیه ها عبارت اند از:

  • استشهاد محلی
  • استشهاد اعسار
  • استشهاد محل سند ازدواج
  • استشهاد در خصوص حضور داشتن در دفترخانه
  • استشهاد توهین و افترا
  • استشهاد درخواست دفترچه بیمه خدمات درمانی روستایی

استشهادیه محلی برای دادگاه

استشهادیه محلی به فرمی کتبی گفته میشود که میتواند به صورت چاپ شده یا دستی تهیه و تنظیم گردد. ذیل استشهادیه محلی وسط افرادی که تنظیم کننده را به واسطه همسایگی یا همکاری و مواردی از این دست می شناسند، امضا می گردد. در متن استشهادیه محلی مواردی که شخص قصد نیاز به تایید امضاکنندگان ان دارد ،درج می گردد.

مشاوره حقوقی دادیاران

آیا جنسیت امضا کنندگان استشهادنامه اهمیت دارد؟

در امضای استشهادیه جنسیت امضا کنندگان اعم از اینکه خانم یا آقا باشند اهمیتی ندارد و فقط مهم است که امضا کنندگان افراد معتبری باشند.

مشاوره فوری با وکیل

همین حالا با وکیل دادگستری صحبت کنید

درخواست مشاوره تلفنی
 18  وکیل آنلاین

مشاوره فوری با وکیل

همین حالا با وکیل دادگستری صحبت کنید

درخواست مشاوره تلفنی

آیا تغییر سن شناسنامه شدنی است؟

شناسنامه یک سند رسمی است و تغییر در اسناد رسمی به ندرت امکان پذیر است اما اگر سن شناسنامه ایی فرد با سن واقعی تفاوت داشته باشد...

وکالت نامه عادی چیست؟ راه های تائید وکالت نامه عادی

 عقد وکالت، اعطای نمایندگی برای انجام امور حقوقی و اداری است. وکالت نامه کاری برای انجام امور اداری منعقد می شود و به دو...

وکالت کاری چیست؟ انواع وکالت کاری

وکالت یک عقد است که به شکل های مختلف منعقد می شود. ماده ی 656 قانون مدنی در تعریف عقد وکالت می گوید وکالت، عقدی است که به...

2.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰ دیدگاه ثبت شده است.