بیمه شخص ثالث چیست؟
۱۹ آبان, ۱۴۰۱ حقوق شرکتها و کسبوکارها، حقوقی 0 مدت زمان مطالعه: 2 دقیقهدر این مطلب می خواهیم به بیمه شخص ثالث بپردازیم. در این بیمه فردی که صاحب اتومبیل است مبالغی را جهت بیمه ی اتومبیل خود، به شرکت بیمه پرداخت می کند. درصورتی که خسارتی به دیگری وارد شود شرکت بیمه خسارات حاصله را جبران می کند. این نوع بیمه، اجباری است. یعنی مالک خودروها ملزم به پرداخت این نوع از بیمه هستند و نداشتن بیمه شخص ثالث برای افراد عواقب سنگینی دارد. درادامه به بررسی این نوع از بیمه و شرایط آن می پردازیم.
فهرست مطالب
بیمه شخص ثالث
هنگامی که تصادفی رخ میدهد، همواره زیان های جانی و مالی بسیاری به دنبال آن تصادف اتفاق می افتد. حال راننده ی خودروی مقصر، باید تمام خسارات آن تصادف را پرداخت نماید.
علت نام گذاری این بیمه به شخص ثالث آن است که در این جریان شخص اول صاحب اتومبیل، شخص دوم شرکت بیمه و شخص سوم (ثالث) فردی است که در اثر حادثه زیان دیده است. این بیمه از نوع بیمه های مسئولیت است و شامل تمام انواع زیان های جانی و مالی، به غیر از صاحب ماشین یا بیمه نامه می شود.
چه وسایلی باید بیمه ی ثالث داشته باشند؟
مطابق با قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل ثالث، کلیه وسایل نقلیه باید دارای این بیمه باشند. ماده۱ قانون:
کلیه دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی و انواع یدک و تریلر متصل به وسایل مزبور و قطارهای راه آهن اعم از اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند مسئول جبران خسارات بدنی و مالی هستند که دراثر حوادث وسایل نقلیه مزبور یا محمولات آن ها به اشخاص ثالث وارد می شود و موظفند بیمه شخص ثالث را تهیه نمایند.
قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسیله نقلیه موتوری زمینی در مقابل ثالث در سال ۱۳۸۷ به صورت طرح ۵ ساله به تصویب شورای نگهبان رسید.
- پرداخت دیه از بیت المال در چه مواردی امکان پذیر است
- کفایت برگه سبز برای نقل و انتقال خودرو
- فرق بین برگ سبز خودرو و سند رسمی خودرو
اگر این بیمه را نداشته باشیم چه می شود؟
- ۱. به این دلیل که این بیمه از بیمه های اجباری است، اگر شخصی این بیمه را نداشته باشد، پلیس می تواند او را در حین تردد جریمه نماید.
- ۲. شرکت های بیمه در موارد دیر تمدید نمودن بیمه ی ثالث، بابت هر تعداد روزی که تاخیر در تمدید بیمه داشته باشند، برای آنها جریمه تعیین کرده است.
- ۳. اگر شخصی در هنگام وقوع حادثه ای، این بیمه را نداشته باشد، باید خودش خساراتش را بپردازد. تمام خسارات اعم از خسارات جانی و مالی، از صندوق بیمه پرداخت میشود و بعد از راننده ی مقصر اخذ می شود.
دیدگاهتان را بنویسید