تعریف مالیات بر ارزش افزوده

۱۹ دی, ۱۴۰۰ 0 مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
مالیات-بر-ارزش-افزوده
به این مطلب امتیاز دهید

تعریف مالیات بر ارزش افزوده


تا به حال بر روی بسته های مواد غدایی که خریداری می کنید عبارت مالیات بر ارزش افزوده را دیده اید؟ آیا تا به حال شده است که به رستوران بروید و مبلغی بابت مالیات از شما گرفته شود؟ مالیات برارزش افزوده چیست؟

مالیات چیست؟


به وجهی که توسط مردم به دولت در قبال خدماتی که به آن ها ارائه می دهد، به عنوان شهروندان آن جامعه پرداخت می شود، مالیات می گویند. بخشی از درآمد یک دولت و کشور از طریق مالیات ها تامین می شود. مالیات ها دو دسته هستند: مالیات های مستقیم و مالیات های غیرمستقیم. مالیات مستقیم به مبلغی گفته می شود که به صورت مستقیم توسط شخص به دولت پرداخت می شود مثلا مالیات بر ارث، مالیات بر املاک و مستغلات. در واقع دارنده ی آن اموال مسئول پرداخت مالیات آن ها به دولت است.

اما مالیات غیرمستقیم به مبلغی گفته می شود که شخص خاصی مسئولیت پرداخت آن را بر عهده ندارد. در واقع هرکسی که از کالا یا خدماتی استفاده می کند، باید بهای آن کالا و خدمات را به علاوه مالیات آن بپردازد. در اینجا ما مصرف کننده و استفاده کننده ی کالا و خدمات را به عنوان پرداخت کننده ی مالیات می شناسیم.

 

مالیات بر ارزش افزوده چیست؟


مالیات بر ارزش افزوده یکی از انواع مالیات های غیر مستقیم است. در واقع  این مالیات به مبلغی گفته می شود که در نتیجه ی کسر کردن ارزش و قیمت کالا و خدماتی که تولید و یا ارائه شده است با مبلغ پرداخت شده بابت کالا و خدماتی است که خریداری یا دریافت شده است.

میزان مالیات بر ارزش افزدوه را چگونه تعیین می کنند؟


میزان این مالیات یک نرخ مشخصی دارد که هر ساله ابتدای سال توسط سازمان مالیاتی کشور تعیین می شود. این میزان با توجه به میزان نرخ تورم خواهد بود.

 

مشاوره حقوقی دادیاران

 

طریقه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده


این مالیات بصورت مرحله به مرحله محسابه می شود و در هر مرحله دریافت می شود. در اینجا نحوه محسابه مالیات بر ارزش افزوده را با یک مثال بیان می کنیم.

فرض کنید که فرد الف کالایی را تولید می کند و با قیمت ۱۰هزارتومان با احتساب ۹% مالیات بر ارزش افزوده، به فرد ب که عرضه کننده است بفروشد. شخص ب در اینجا ۱۰.۹۰۰ تومان باید به تولید کننده بپردازد و محصول را از او بخرد. در واقع این ۹۰۰ تومان همان مالیات بر ارزش افزوده است که در این مرحله باید پرداخت شود. حال اگر عرضه کننده آن کالا را به قیمت ۱۲ هزار تومان بخواهد در بازار بفروشد، مصرف کننده باید علاوه بر ۱۲ هزار تومان ۹% مالیات بر ارزش افزوده، معادل ۱۰۸۰ تومان را بپردازد. در نهایت شخص مصرف کننده باید ۱۳.۰۸۰ تومان بپردازد.

در اینجا شخص عرضه کننده مبلغ مالیاتی که به تولید پرداخت است را از آن ۱۰۸۰ تومان کسر می کند و مبلغ باقی مانده را به دولت می پردازد.

همانطور که مشاهده می کنید در نهایت مصرف کننده ی نهایی است که باید این مالیات را بپردازد. او این مالیات را به عرضه کننده می پردازد و شخص عرضه کننده باید آن را به دولت پرداخت نماید. بنابراین عرضه کننده باید اظهارنامه مالیاتی را تنظیم و به دولت تسلیم نماید.

 

گروه حقوقی دادیاران متشکل از بهترین وکیل های پایه یک دادگستری در مشهد
۰۹۱۵۲۴۴۷۰۹۰

 

قرار جلب به دادرسی چیست؟

در مورد تمام جرایم روند رسیدگی به این شکل است که در ابتدا، موضوع در دادسرا توسط بازپرس رسیدگی میشود. به عبارتی بازپرس وظیفه دارد...

ورشکستگی چیست ؟ به چه کسی ورشکسته می گویند؟

فهرست مطالبشرایط تحقق ورشکستگی 1. تاجر بودن:2. عدم پرداخت بدهی:3. صدور حکم ورشکستگی:انواع ورشکستگیورشکستگی به تقصیرورشکستگی به...

اثبات مالکیت ملک

فهرست مطالبمالکیت چیست؟سند مالکیتمستندات لازم برای اثبات مالکیت ملکسندشاهدمبایعه نامهمتصرف بودناثبات مالکیت وراثمدارک اثبات...

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰ دیدگاه ثبت شده است.