همه چیز در رابطه با قانون جدید تسهیل صدور پروانه وکالت
۳۰ مهر, ۱۴۰۲ امور حقوقی ( عمومی ) 0 مدت زمان مطالعه: 2 دقیقهفهرست مطالب
قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت
کانون وکلا و قوه ی قضائیه هر ساله آزمون وکالت برگزار می نمایند. این دو نهاد در خصوص مراحل و نحوه ی شرکت در ازمون وکالت با هم تفاوت دارند. در این مقاله به بررسی طرح تسهیل صدور پروانه ی وکالت می پردازیم. تا قبل از تصویب قانون کیفیت اخذ پروانه ی وکالت، کانون وکلا و قوه ی قضائیه ی هر استان بر اساس ظرفیت تعیین شده، ازمون وکالت را برگزار می کرد و بر اساس همان ظرفیت نیز کاراموز وکالت می پذیرفتند.
قانون جدید چه تاثیری در برگزاری ازمون وکالت می گذارد؟
هر سال چند نفر پذیرفته می شوند؟طرح تسهیل چیست؟ در ادامه به پاسخ این سوالات می پردازیم.
در ادامه به توضیح مفهوم این قانون و معایب آن می پردازیم.
جزئیات طرح تسهیل
با تصویب طرح تسهیل، نحوه ی پذیرش کارآموزان وکالت تغییر کرد. بر این اساس، رتبه ی یک درصد برتر تعیین کننده ی میزان قبولی هاست. این طرح دارای معایب بسیاری است.
یکی از معایبش آن است که اگر یک درصد برتر، علم کم تری داشته باشند افراد بیشتری می توانند پذیرفته شوند. زیرا حد نصابی برای قبولی وجود ندارد و تمام کسانی که هفتاد درصد میانگین یک درصد رتبه ی برتر را اخذ نمایند در آزمون قبول می شوند.
هم چنین وکالت در ایران صد سال سابقه دارد و از حرفه های تخصصی است. کسب وکار تلقی نمودن آن نتیجه ایی جز عدم رعایت حقوق شهروندان در پی نخواهد داشت. آغاز کار وکالت با هدف کسب سود و منفعت، در درجه ی اول حق و تکلیف کاراموزان وکالت را در مقابل کانون های وکلا و قوه ی قضائیه و سپس حق شهروندان را برای رعایت عدالت ،به حاشیه می راند.
دیدگاهتان را بنویسید