وضعیت مهریه در طلاق غیابی
۲۳ اسفند, ۱۴۰۰ سایر موضوعات 0 مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه- وضعیت مهریه در طلاق غیابی چگونه است؟
- در چه صورتی حکم غیابی صادر می شود؟
- آیا می توان به آن حکم اعتراض نمود؟
- آیا امکان طلاق غیابی از طرف زوجه وجود دارد؟
در ادامه مطلب به مبحث طلاق غیابی و وضعیت مهریه در این طلاق می پردازیم.
فهرست مطالب
در چه صورتی حکم غیابی صادر می شود؟
برای پاسخ به این سوال که در چه صورتی حکم غیابی صادر می شود؟ باید بیان داشت که هنگامی که دعوایی طرح می شود، و دادگاه برای شخص خوانده دعوی، ابلاغیه جهت حضور در دادگاه ارسال می کند. در صورتی که خوانده دعوی برای دفاع از خود در جلسه رسیدگی ، حضور نیابد، حال به دلیل اینکه ابلاغ به درستی انجام نشده است و یا اینکه خودش نخواسته که در دادگاه حضور پیدا کند، دادگاه اقدام به صدور حکم غیابی می نماید.
حال این شخصی که در غیاب او حکم صادر شده است، بیست روز از هنگام صدور رای مهلت دارد تا نسبت به رای غیابی واخواهی (اعتراض) نماید.
در صورتی که طلاق غیابی از طرف زوج باشد، تکلیف زوجه چه می شود؟
اگر مرد درخواست طلاق بدهد و خانم از جریان طلاق باخبر نشود، زیرا لزومی نیز برای با خبر ساختن او از طرف دادگاه وجود ندارد، دادگاه به طرفیت زوجه، تمام حق و حقوقات مالی او را لحاظ می کند تا خانم بتواند برای دریافت آن ها اقدام نماید. بنابراین تا زمانی که آقا از عهده تمام حق و حقوق خانم بر نیاید، حکم طلاق ثبت نمی شود.
اگر طلاق غیابی از طرف زوجه باشد، وضعیت مهریه به چه صورت است؟
در اینجا خانم دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه نموده است. در صورتی که خانم وکالت در طلاق (حق طلاق) از شوهر داشته باشد، می تواند اقدام به طلاق نماید و این طلاق غیابی محسوب نمی شود. اما در شرایطی که مرد به هر دلیلی در دادگاه حاضر نشود، در صورتی که ادله کافی برای برای جاری شدن طلاق برای قاضی وجود داشته باشد، می تواند حکم به طلاق دهد.
در اینجا دادگاه از اموال و دارایی مرد به میزان مهریه توقیف می نماید تا خانم بتواند مهریه خود را مطالبه نماید. در بعضی موارد زن بر اساس قانون مستحق دریافت مهریه نیست که در شرایط عدم تعلق مهریه به زن به بررسی این موضوع پرداختیم.
اگر زوج مدعی پرداخت مهریه یا بخشش مهریه توسط زوجه شود، باید چه کار کند؟
در صورتی که آقا به عنوان شخصی که محکوم به پرداخت مهریه شده است، ادعا نماید که قبلا مهریه را به طور کامل به خانم پرداخت کرده است یا اینکه خانم مهریه خود را بخشیده و ابراء ذمه نموده است، باید ظرف بیست روز از صدور رای دادگاه، اقدام به واخواهی نماید.
در صورتی که نیاز دارید در مورد انواع مهریه و شرایط مهریه ی صحیح بدانید ، می توانید این مقاله را مطالعه نمائید.
طلاقی که در آن مرد از ابلاغیه مطلع نشده یا به هر دلیلی نخواهد در دادگاه حضور پیدا کند و دادگاه صدور به رای در غیاب او نماید.
بله، در صورتی که خانم شرایط مندرج در قانون جهت طلاق گرفتن را داشته باشد و در دادگاه آن شرایط احراز شود، می تواند.
خیر، طلاق بوسیله ی داشتن حق طلاق، طلاق غیابی نیست.
دیدگاهتان را بنویسید