سلاح سرد چیست؟

۴ اردیبهشت, ۱۴۰۱ 0 مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
سلاح سرد
۴.۳/۵ - (۳ امتیاز)

براساس قوانین ایران، حمل غیر قانونی و بدون مجوز انواع اسلحه جرم است. این مسئله از جهت اهمیت حفظ نظم و امنیت عمومی در جامعه برای سایر شهروندان وضع شده است. زیرا که حمل اسلحه توسط شخصی که فاقد صلاحیت لازم برای داشتن آن است یک تهدید برای مردم و جامعه محسوب می شود. سلاح ها بطور  کلی به دو دسته تقسیم می شوند: سلاح سرد و سلاح گرم. سلاح های سرد، سلاح های شناخته شده ای هستند و بیشتر از سلاح های گرم در دسترس قرار دارند. مثلاً چاقو، قمه، ساطور و… سلاح سرد هستند و تفنگ و توپ و… سلاح های گرم هستند. از آن جا که طبق آمار حدود ۴۰% قتل ها با سلاح سرد انجام می شود به همین دلیل در این مطلب می خواهیم ابتدا سلاح سرد را تعریف کنیم و بعد مجازات آن را بیان کنیم.

مشاوره فوری با وکیل

همین حالا با وکیل دادگستری صحبت کنید

درخواست مشاوره تلفنی
 9  وکیل آنلاین

تعریف سلاح سرد

سلاح سرد همانطور که اسمش مشخص است، سلاحی است که از خودش صدا و حرارت تولید نمی کند. هنگامی که این سلاح با بدن شخص برخورد می کند، منجر به پارگی و آسیب جسمی و خون ریزی و…می شود. مثلا قمه، چاقو، کارد، ساطور، پنجه بوکس و…

 بند ب ماده ۱ آیین نامه اجرایی  قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز:

« سلاح سرد: وسایل، آلات و ادواتی که بر خلاف اسلحه های گرم در اثر استفاده، صدا، شعله و حرارت ایجاد ننموده و اصابت آنها به بدن منجر به ایجاد پارگی، خونریزی، از کار افتادن موقت یا دائم اعضا و نهایتاً آسیب جسمی و روحی یا فوت می شود.»

 بند الف ماده ۱ آیین نامه اجرایی  قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز:

 « سلاح گرم، سلاحی است که با استفاده از نیروی گاز باروت (نیروی حاصل از احتراق پیشرانه) یا به صورت دستی مسلح شده و توانایی پرتاب یک یا چند گلوله را به صورت تکی (تک تیر) و یا متوالی (رگبار) دارد…»


استفاده از سلاح سرد چه مجازاتی دارد؟

طبق قانون مجازات اسلامی اگر شخصی به وسیله هر نوع اسلحه (گرم یا سرد) قدرت نمایی کند یا به وسیله آن سلاح برای شخص یا اشخاص دیگری مزاحمت ایجاد کند یا اخاذی و تهدید نماید یا با کسی گلاویز گردد به مجازات:

  • حبس از شش ماه تا دو سال 
  • 74 ضربه شلاق

محکوم خواهد شد. مگر اینکه محارب شناخته شود که در آن صورت مجازات دیگری خواهد داشت.


محارب کیست؟ محاربه چیست؟

محاربه عبارت است از کشیدن سلاح ( اعم از سرد یا گرم) به قصد جان، ناموس یا مال “مردم” یا ارعاب (ترساندن) آنها به نحوی که موجب ایجاد ناامنی در محیط شود. لازم به ذکر است منظور از “مردم” عموم افراد و ایجاد ناامنی در محیط عمومی می باشد به عبارتی اگر فردی با انگیزه شخصی به سوی یک یا چند نفر خاص اسلحه بکشد (عمل او جنبه عمومی نداشته باشد) و یا کسی به سوی مردم اسلحه بکشد ولی به علت ناتوانی موجب سلب امنیت عمومی نگردد (امنیت عمومی از بین نرود) محارب شناخته نمی شود.

ماده ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی:

« محاربه عبارت از کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم یا ارعاب آنها است، به نحوی که موجب ناامنی در محیط گردد. هرگاه کسی با انگیزه شخصی به سوی یک یا چند شخص خاص سلاح بکشد و عمل او جنبه عمومی نداشته باشد و نیز کسی که به روی مردم سلاح بکشد، ولی در اثر ناتوانی موجب سلب امنیت نشود، محارب محسوب نمی شود.»

طبق قانون مجازات اسلامی محاربه چهار مجازات دارد که قاضی مختار است هرکدام را که بخواهد حکم دهد:

  • اعدام
  • سه روز به صلیب کشیدن
  • قطع دست راست و پای چپ
  • تبعید
مشاوره حقوقی دادیاران

مجازات حمل، فروش و توزیع سلاح سرد چیست؟

براساس ماده ۴ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز؛ وارد کردن هرنوع سلاح، اقلام، مواد و مهمات به کشور و خارج کردن آنها از کشور، نگهداری، ساخت، مونتاژ، توزیع، حمل، تعمیر، خرید و فروش و هرگونه معامله آنها بدون مجوز رسمی جرم می باشد. و حکم آن حبس از نود و یک روز تا شش ماه، یا جزای نقدی از ۱۰میلیون ریال تا ۲۰میلیون ریال می باشد. لازم به ذکر است اگر تعداد این اسلحه ها از یک مورد بیشتر باشد برحسب مورد یک درجه تشدید می شود.


چند مورد متن صریح قانون در رابطه با اسلحه

  • قاچاق سلاح، مهمات، مواد و اقلام تحت کنترل، وارد کردن و یا خارج کردن آن‌ها از کشور بدون مجوز غیرمجاز است.
  • مقصود از سلاح های گرم و سرد جنگی و شکاری اعم از گلوله زنی غیرگلوله زنی و مربوط به آنهاست.
  • هرکس به طور غیرمجاز سلاح گرم و یا سرد جنگی و یا شکاری و یا قطعات موثر و مهمات آنها را خریداری، نگهداری، و یا حمل نماید و نسبت به قانون حمل اسلحه بی توجه باشد و یا با آنها معامله انجام دهد به حبس تعزیری محکوم خواهد شد.
  • هر کس به طور غیرمجاز شغل خود را تعمیر سلاح قرار دهد در مورد سلاح گرم جنگی به حبس تعزیری از شش ماه تا سه سال و در مورد سلاح شکاری به جزای نقدی از ۵۰ تا ۱۰۰میلیون ریال محکوم می شود.
  • دارنده پروانه حمل سلاح شکاری مکلف است پس از انقضاء مدت به تمدید پروانه اقدام نماید و چنانچه ظرف سه ماه پس از پایان مدت به تمدید آن اقدام ننماید، سلاح غیرمجاز تلقی می شود و مرتکب به جزای نقدی از ۱۰ تا ۲۰ میلیون ریال محکوم می گردد.

مشاوره فوری با وکیل

همین حالا با وکیل دادگستری صحبت کنید

درخواست مشاوره تلفنی
 12  وکیل آنلاین

مشاوره فوری با وکیل

همین حالا با وکیل دادگستری صحبت کنید

درخواست مشاوره تلفنی

در چه جرائمی دیه پرداخت می شود؟ نرخ دیه درسال ۱۴۰۳

دیه چیست ؟ در چه مواردی دیه پرداخت می شود؟ انواع دیه در قانون مجازات نرخ دیه درسال 1403 مهلت پرداخت آن چقدر...

تخریب جهیزیه توسط زوج

اختلافات خانوادگی زن و شوهر وقتی به مرحله ی طلاق میرسد یکی از موضوعات نیازمند توافق، جهیزیه است و علاوه بر استرداد جهیزیه بدون...

ولی دم چه کسی است؟

بسیاری از ما در هنگامی که قتلی اتفاق می افتد با واژه ولی دم برخورد کرده ایم اما آیا می دانید ولی دم به چه کسی می گویند و اصلا چه...

4.3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰ دیدگاه ثبت شده است.