تخریب جهیزیه توسط زوج
۱۸ مهر, ۱۴۰۲ امور کیفری، حقوق تجارت 0 مدت زمان مطالعه: 3 دقیقهاختلافات خانوادگی زن و شوهر وقتی به مرحله ی طلاق میرسد یکی از موضوعات نیازمند توافق، جهیزیه است و علاوه بر استرداد جهیزیه بدون سیاهه تخریب جهیزیه نیز از موضوعات مورد بحث می باشد. در این مقاله به بررسی تخریب جهیزیه توسط مرد، و نتیجه ی طرح دعوای تخریب و در نهایت ارائه ی راه حل می پردازیم.
در صورت آسیب رساندن مرد به جهیزیه، تحت عنوان تخریب می توان طرح دعوا نمود و سایر عناوین مانند خیانت در امانت صحیح به نظر نمی رسد. بر اساس ماده ی ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی جرم خیانت در امانت را این طور تعریف نموده است: هر گاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن، به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی اجرت، به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیا مذکور، مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیا نزد او بوده، آن ها را به ضرر مالکین یا متصرفین آن ها، استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید، به حبس از شش ماه تا سه سال، محکوم خواهد شد.
همان طور که در این ماده می بینیم برای تحقق جرم خیانت در امانت می بایست ابتدا شرط شود که اموال مسترد می گردد اما مبنای توافق طرفین ادامه ی زندگی با یکدیگر است در نتیجه طرح چنین عنوان مجرمانه ایی در خصوص جهیزیه منتفی به نظر می رسد. در ادامه به بررسی مفهوم تخریب می پردازیم.
تخریب
تخریب عبارت است از ورود آسیب عمدی به مالی که متعلق به دیگری است. صدور رای تخریب درصورت وجود شرایطی که می بایست توسط وکیل بررسی شود در بعضی موارد ممکن است ولی اثبات تخریب ب راحتی امکانپذیر نیست.
در تخریب مال مشاع توسط شریک نیز صدور حکم در صورت اثبات سوءنیت و قصد اضرار امکان پذیر است و بار اثبات نیز بر عهده ی مدعی است. به همین دلیل بهتر است به جای طرح دعوا در خصوص تخریب جهیزیه ،در طی مراحل طلاق با روش هایی از آن پیشگیری نمود. در ادامه به توضیح این روش می پردازیم.
روش جلوگیری از تخریب جهیزیه
همانطور که پیش تر اشاره کردیم در صورت وقوع اختلاف زن و مرد، مطالبه ی جهیزیه یکی از موضوعات مورد اختلاف است که اگر به نحو مسالمت آمیز و با توافق طرفین حل نگردد، زوجه اقدام به طرح دعوا در خصوص استرداد جهیزیه می نماید. در فاصله ی طرح دعوای استرداد تا صدور حکم، ممکن است جهیزیه توسط مرد تخریب شود و همان طور که پیشتر توضیح دادیم صدور رای بعد از تخریب جهیزیه به راحتی امکان پذیر نیست. به همین دلیل بهتر است زوجه دادخواستی مبنی بر تامین خواسته ارائه دهد تا به روش قانونی از تخریب جهیزیه جلوگیری نماید. این دادخواست به راحتی قابل طرح است و حق و حقوق زوجه نسبت به جهیزیه را محفوظ می دارد.
در صورت وجود هرگونه مشکل حقوقی میتوانید از تجربه و تخصص وکلا و مشاوران مجموعه ی دادیاران بهره ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید