حکم نپرداختن اقساط مهریه
۱۵ اسفند, ۱۴۰۰ حقوق خانواده 0 مدت زمان مطالعه: 2 دقیقهاگر مرد اقساط مهریه را نپردازد چه می شود؟
آیا در صورت نپرداختن اقساط مهریه، مجازات می شود؟
آیا ضمانت اجرایی وجود دارد؟
همانطور که می دانید مهریه یکی از حقوق مالی خانم است که باید توسط مرد پرداخت شود. خانم می تواند هر زمانی که بخواهد مهریه خود را مطالبه نماید و آقا نیز باید آن را بپردازد. اما در اغلب روابط زناشویی خانم ها تا هنگام طلاق اقدام به گرفتن مهریه خود نمی کنند. حال اگر خانم در هر شرایطی بخواهد مهریه ی خود ار مطالبه کند، ممکن است آقا توان مالی داشته و مهریه را بپردازد یا اینکه نتواند آن را یکچا پرداخت نماید. در شرایطی که مرد توان مالی پرداخت مهریه به صورت یکجا را نداشته باشد می تواند در دادگاه ادعای اعسار از پرداخت مهریه را طرح نماید و در این شرایط ممکن است دادگاه مهریه را قسط بندی کند. اقساط نیز با توجه به شرایط مالی و درآمد او تعیین می شود.
ضمانت اجرای عدم پرداخت اقساط مهریه چیست؟
آقا موظف است مطابق رای دادگاه اقساط مهریه را در مواعد تعیین شده بپردازد. در این جا مرد باید در روز مشخصی از ماه مبلغ یا سکه تعیین شده را تهیه نموده و به اداره ی اجرای احکام دادگاه ببرد، قسطش را بدهد و یک رسید دریافت کند. در صورتی که مرد توانایی پرداخت اقساط مهریه را ندارد، ظرف یک ماه از صدور حکم تقسیط می تواند اعتراض نماید و دادخواست اعسار از پرداخت مهریه بدهد.
اما در صورتی که آقا نسبت به اقساط تعیین شده اعتراضی ننمود و آن را پذیرفت باید در مواعد تعیین شده آن را بپردازد. حال اگر اقساط پرداخت نشده ی آقا به بیش از ۳ قسط برسد، در اینجا مهریه از صورت قسطی خارج می شود و به صورت حال تبدیل می شود. یعنی پرداخت آن منوط به درخواست خانم است و مرد باید به صورت کامل ان را بپردازد.
اگر آقا دادخواست اعسار از پرداخت اقساط مهریه ندهد و احضاریه ای که از سمت دادگاه دریافت نمود، اما باز هم اقساط خود را نپرداخت، خانم می تواند با درخواست از دادگاه حکم جلب مرد را بگیرد. هم چنین می تواند اقدام به توقیف اموال مرد نماید.
بنابراین ضمانت اجرای نپرداختن اقساط مهریه شامل:
- خارج شدن مهریه از اقساطی به صورت حال. (پرداخت تمام آن به صورت یکجا)
- گرفتن حکم جلب مرد.
- توقیف اموال مرد برای پرداخت مهریه.
اگر نمی دانید چطور باید مهریه را به اجرا بگذارید در اجرا گذاشتن مهریه و نحوه ی توقیف اموال به طور کامل توضیح دادیم.
دیدگاهتان را بنویسید