طلاق به علت نازایی مرد (عقیم بودن مرد)
۲۶ بهمن, ۱۴۰۰ حقوق خانواده 0 مدت زمان مطالعه: 2 دقیقههر مرد یا زنی ممکن است دلش بخواهد که روزی صاحب فرزند شود و هیچکس نمی تواند او را از داشتن این حق محروم کند. طلاق به علت نازایی مرد درماده ی ۱۱۳۰ قانون مدنی مطرح شده است. در این ماده عسر و حرج زوجه بررسی شده است. از موارد عسر و حرج زن، عقیم بودن مرد است. این موضوع برای زوجه حق طلاق ایجاد می نماید که با داشتن شرایطی قابل مطالبه است.
- آیا در صورت ناباروری مرد، زن می تواند طلاق بگیرد؟
- شرایط طلاق به علت نازایی مرد چیست؟
طلاق به علت نازایی مرد
قانون گذار این حق را برای خانم و آقا قائل شده است که در صورت نازا بودن هر کدام، طرف مقابل بتواند برای طلاق اقدام نماید. در عقدنامه ها شرطی وجود دارد که اگر مرد تا پنج سال بعد از ازدواج نتواند صاحب فرزند شود، خانم حق دارد که از او طلاق بگیرد.
در واقع نازایی مرد یکی از موارد عسر و حرج زوجه محسوب می شود. قاضی نیز با استناد به همین موضوع، می تواند به خانم ولو بدون رضایت شوهرش، حکم طلاق دهد. این موضوع در ماده ی ۱۱۳۰ قانون مدنی تصریح شده است.
عسر و حرج به مفهوم سختی و مشقت است. در خصوص عسر و حرج زوجه به طور جداگانه توضیح داده ایم.
ماده ی ۱۱۳۰ قانون مدنی:
در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند، چنانچه عس و حرج مذکور در محکمه ثابت شود ، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماد و در صورتیکه اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود.
مراحل طلاق بر اساس ماده ی ۱۱۳۰
- پنج سال از زندگی مشترک گذشته باشد
- تنظیم دادخواست طلاق
- تائیدیه پزشکی قانونی مبنی بر عدم توانایی
توجه داشته باشید که خانم هیچ گونه الزامی برای درمان همسرش ندارد و دوره ی درمان زوجه در این مدت پنج ساله مدنظر نیست .
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق می توانید با وکلا و مشاوران دادیاران در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید