عواقب ضرب و جرح همسر
۵ بهمن, ۱۴۰۰ امور کیفری، حقوق خانواده 0 مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه- ضرب و جرح همسر چه مجازاتی دارد؟
- برای اثبات ضرب و جرح در دادگاه چه مدارکی لازم است؟
- آیا می شود بخاطر کتک زدن شوهر، طلاق گرفت؟
در ادامه به سوالات بالا پاسخ خواهیم داد.
فهرست مطالب
خشونت خانگی و خشونت در زنان بسیار زیاد اتفاق می افتد. به طوریکه طبق آمار از هر سه زن در دنیا یک نفر مورد خشونت واقع شده است. گاهی اوقات این خشونت ها به دلیل مشکلات روانی ای است که در شخص مقابل وجود دارد. گاهی اوقات نیز رفتارهای خانم باعث تحریک و ضرب و جرح می شود.
در هر صورت به هر دلیلی که باشد قانون گذار از بانوان حمایت کرده و می توان علیه شخصی که اقدام به ضرب و جرح نموده است، در دادگاه شکایت کرد.
ضرب و جرح یعنی چه ؟
برای تعریف ضرب و جرح را باید به آن ها را صورت جداگانه تعریف کرد. ضرب به ضربه ای گفته می شود که اصطلاحا خشک است و هیچگونه خونریزی یا شکستگی یا زخم بازی ایجاد نمی کند فقط باعث کبودی، خون مردگی و ورم می شود. جرح به ضربه ای گفته می شود که در اثر آن شکستگی، خونریزی و زخم ایجاد می شود.
اما ما اصطلاحی به نام ضرب و شتم نیز داریم که گاهی با ضرب و جرح اشتباه گرفته می شود. ضرب که به همان معنایی که در بالا گفته شد است اما شتم به معنای توهین کردن و فحش و دشنام دادن است، به همین دلیل با هم تفاوت دارند.
مدارک لازم برای اثبات ضرب و جرح همسر
شواهد و مدارک زیر به اثبات جرم ضرب و جرح در دادگاه کمک می کند:
- صورت جلسه ای که پلیس از ضرب و جرح تهیه نموده است.
- اقرار شخص ضارب یا جارح در دادگاه یا اداره پلیس.
- گزارشی که پزشکی قانونی از ضرب و جرح و میزان آسیب و جراحات وارده ارائه کرده است.
- اگر شاهدی در صحنه حضور داشته مثل همسایه ها یا فرزندان یا هر کس دیگری می تواند در دادگاه شهادت دهد.
- اگر فیلم یا تصویر یا صوتی مبنی بر اثبات ادعا وجود دارد حتما به دادگاه ارائه دهید.
مجازات ضرب و جرح همسر در قانونی
قانون گذار در قانون مجازات اسلامی برای ضرب و جرح چند نوع مجازات در نظر گرفته است. در حالتی که خانم اقدام به شکایت از مرد به دلیل ضرب و جرح نماید، در صورتی که بتواند با مدارک و مستندات آن را اثبات کند مرد محکوم به مجازات های زیر خواهد شد:
- قصاص: براساس قانون مجازات هرکس مرتکب جنایتی بر جسم یا جان دیگر شود، در صورت درخواست مجنی علیه (بزه دیده) و وجود شرایط قصاص، به قصاص محکوم می شود.
- دیه: در صورتی که جنایت به صورت غیر عمدی باشد، یا اینکه عمدی باشد اما قصاص امکان پذیر نباشد یا بر سر دیه بین طرفین توافقاتی صورت گرفته باشد، شخص محکوم به پرداخت دیه می شود.
- حبس: براساس ماده ۶۱۴ قانون مجازات، ضرب و جرح عمدی مجازات حبس را نیز به دنبال دارد.
” ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی:هر کس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمییا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنیعلیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظمو صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنیعلیه مرتکببه پرداخت دیه نیز محکوم میشود. |
در چه صورتی ضرب و جرح می تواند منجر به طلاق شود ؟
ضرب و جرح در جایی می تواند منجر به حق طلاق برای خانم شود که این اقدام به صورت مکرر اتفاق افتاده باشد. با صرف یکبار اقدام به ضرب و جرح نمی توان حکم به طلاق داد. یعنی خانم باید بعد از هربار ضرب و شتم به پزشکس قانونی مراجعه کند و گواهی برای جراحات وارده دریافت کند تا بتواند تکرار این عمل را اثبات کند. در هر صورت ضرب و جرح در مواردی که تکرار شده، می تواند از مصادیق عسر و حرج محسوب شود و طلاق از طریق عسر و حرج اتفاق بیفتد.
نحوه شکایت ضرب و جرح همسر
- ابتدا فورا به اداره ی پلیس مراجعه کنید و در آن جا اقدام به به شکایت کنید تا پلیس گزارش یاز شرح ما وقع تهیه نماید.
- سپسپ از پلیس بخواهید تا نامه مراجعه به پزشکی قانونی به شما بدهد.
- به پزشکی قانونی مراجعه کرده و پس از تهیه گزارش پزشکی قانونی ، به دادسرا مراجعه کنید و شکوائیه خود را تنظیم نماییدبه هراه مدارک و مستندات خود ارائه دهید.
- دادسرا پس از بررسی موضوع پرونده و ادله و مستندات شما، پرونده را به دادگاه کیفری ارجاع می دهد.
- دادگاه نیز به پرونده رسیدگی کرده و بر اساس آن حکم می دهد.
اطلاعات فوق جزوی از مطلب ضرب و جرح چه مجازاتی دارد؟ می باشد. برای اطلاعات بیشتر وارد شوید.
دیدگاهتان را بنویسید